Turvalaatat ja roskakatoksen ledivalo

Laitoin jokin aika sitten keinujen alle kumiset turvalaatat. Pehmentävät hieman pudotusta ja ovat siistimmät, kuin puhkikulunut nurmikko. Etenkin keväällä multa keinujen alla oli märkää ja likaista mutaa.

Tilasin Ad-luxista päivänvalo led-nauhaa ja sille alumiinikiskon, jossa muovikupu. Niistä sai kasattua todella siistin ja minimalistisen valaisimen. Ensimmäistä kertaa näen led-nauhaa, joka tuottaa oikeasti valkoista ja värintoistoltaan hyvää valoa. Tyypillisesti kylmän sävyiset led-nauhat tuottavat sinertävää kaiken harmahtavaksi muuttavaa valoa.

Jos tätä led-nauhaa olisi ollut saatavilla, kun toteutin taloomme valaistuksen olisin laittanut kaiken led-valaistuksen teippinauhana. Eli käytännössä epäsuora valaistus, valokatot ja ulkovalaistus. Mutta nyt ainakin tietää mitä tehdä, kun nykyiset ledit aikanaan sammuvat.

IMG_2143

Nyt riittää roskakatoksessa valoa. Valoisa kesäyö on loistava aika kuvata pihavaloja, kun saa taustankin valoisaksi. Ja yöllä auringon valo on sopivan pehmeää, jolloin ei synny voimakkaita varjoja.

IMG_2145

Valaisin on hyvin kapea ja matala. 25m maakaapeli muuntajalta ei tunnu haittaavan yhtään. Mittasin, että jännite on kaapelin tässä päässä 12V.

IMG_2155

Valaisin on käytännössä alumiiniprofiili, jonka pohjalle led-nauha liimataan ja päälle pujotetaan muovikupu. Reunoille tulee vielä tulpat ja koko komeus kiinnitetään kattoon metalliklipseillä.

IMG_2151

Keinujen alusta on paljon siistimpi kumilaatoilla, kuin puhkikuluneena nurmikkona.

IMG_0828

Kaivoin ensin nurmikon ja kaiken mullan pois ja täytin sitten kuopan murskeella ja kivituhkalla. Lopuksi vielä tiivistin tärylätkällä.

IMG_2104

Kumilaatan alapinta on tämän näköinen. Joustaa sopivasti, ettei keinusta putoaminen satu.