Saunan palosuojat ja sokkelin pinnoitusta

Ehdin viimein laittaa saunan kattoon kiukaan päälle lasilevyn. Tuijapaneeli on sen verran pehmeää, etten luottanut ruuvien pitävän siinä, joten porasin reiät ja käytin avautuvaa metalliankkuria.  Tosin yksi lasilevyn reikä osui suoraan koolauksen kohdalle, joten siinä piti käyttää puuruuvia.

Tilasin paikallisesta metallialan yrityksestä parin millin paksuisen kiiltohehkutetun rst-kulman kiukaan ja paneelikulman väliin. Kiinnitin levyn kolmen sentin etäisyydelle seinästä.

Sunnuntai oli sateeton päivä, joten sain pinnoitettua talon sokkelia jonkin matkaa. Jalat siinä ainakin sai kipeäksi. Pahin on vielä edessä eli korkeat kohdat, mutta ne täytyy varmaan suosiolla jättää ensi kesään, kun tuntuu pinnoite kuivuvan syyssäässä niin hitaasti.

Emme laittaneet saunaan selkätukia seinään, joten rakensin ylimääräisestä tuijalaudasta laatikon kodinhoitohuoneeseen. Kanneksi ostin ja Bauhausista halvan mahonkisen massiivipuutason. Mahonki on sen verran punertava, että öljysin tuijalaudat parafiiniöljyllä. Värissä tapahtui yllättävän suuri muutos vaaleasta tummaksi ja punertavaksi. Jätämme saunan lauteet ja seinät öljyämättä, koska emme halua saunasta näin punertavaa.

Leikkasin ensimmäistä kertaa takapihan nurmikon. Yllätyksekseni leikkuri imi tehokkaasti kaikki lehdet pihalta. Mihin haravaa enää tarvitaan? Sen verran heikko kasvu on vielä, että ruohoa ei leikkuriin pahemmin päätynyt. Kevyt akkukäyttöinen leikkuri oli aivan ehdoton märissä ja pehmeissä kohdissa, joissa ruoho ei vielä kasva niin hyvin, että sitoisi maata.

Rosterikulma oli helppo kiinnittää seinään ja tukeutuu hyvin palomuurin päälle. Juuri samannäköistä, kuin kiukaan verkko ja hormi. Lasilevykin näyttää katossa siistiltä. Sen muodon ja mittojen antaminen lasiliikkeeseen olikin tarkkaa puuhaa, kun levy on melkein pelkkää reikää.
Pinnoitettu sokkeli näyttää kyllä hyvältä. Autotalliin menevä valojen kaapeli repsottaa ja pitäisi vielä kiinnittää kunnolla perinnelankun taakse.

Maalasin viikko sitten päätyseinän yläosan tukemalla tikkaat terassin katolla lumiesteeseen. Toisen päädyn yläosa jää ensi kesään nosturin kanssa hoideltavaksi. Pinnoitin myös terassin jalan, koska se ainakin osittain tulee jäämään näkyviin.
Tällaisen laatikon rakensin. Tuija muutti radikaalisti väriään lähes samaksi, kuin laatikon mahonkinen kansi. Yhdessä laudassa on vaalea suiru, joka ei reagoinut öljyyn mitenkään. Jos löydämme joskus tähän hienomman valkoisen laatikon, niin tästä tulee sitten halkolaatikko terassille. Mutta toistaiseksi tämä saa kelvata istuma-alustaksi ja keskuspölynimurin letkun säilytyspaikaksi.
Vaatehuoneen ja makuuhuoneen välisen seinän toinen laita oli irronnut lattiasta, joten KO-TI:n työmies kävi sen korjaamassa. Seinän laitaa ei oikein voinut tässä vaiheessa enää kiinnittää muuten, kuin käyttämällä jotain massaa.

KO-TI:n työmies teki myös yläkerran wc:n vesiputkien läpiviennin ympärille kotelon. Kotelon alalaitaan täytyy vielä vetää silikoni, niin läpiviennin kuoppaan ei pääse valumaan vettä.