Tasoitusta ja pohjamaalausta

Kävin torstaina KO-TI:n edustajan kanssa ottamassa lämpökamerakuvat seinistä ja nurkista. Muutama kylmä paikka löytyikin lattian rajasta ja liesituulettimen poistoputken läpiviennin kohdalta. Näistä selvitää pienellä määrällä villaa ja polyuretaanivaahdolla.

Talo oli täynnä väkeä, kun timpurit, maalarit ja iv-asentajat olivat hommissa. Kaikki väliseinät ovat nyt valmiit ja seiniä tasoitetaan ja pohjamaalataan sekä ylä-, että alakerrassa. Yläkerran kylpyhuoneeseen on valettu lattia tasoitteella ja ilmankuivain puhisee ovensuussa. Valkoiset seinät ovat kyllä paljon mieluisampaa katsottavaa, kuin kipsilevyjen ruskea pinta.

Pääsin myös ensimmäistä kertaa keskustelemaan maalarin kanssa maaleista ja niiden hinnoista. Kaikki seinät maalataan Tikkurilan täyshimmeällä Lumi-maalilla. Lupasin maalarille viedä maailmankarttatapetin työmaakoppiin joku päivä, niin hän voi katsoa millainen liisteri siinä tuli mukana. Normaalia liisteriä ei maalarin mukaan voi käyttää tapetin materiaalin takia.

IKI Kiuas toimitti saunan hormin todella nopeasti. Hormi odottaa vielä laatikoissa asentajaa. Transpointin lähetyslistaassa luki ”kiukaita”. Ilmeisesti siellä oli vain luettu paketin kyljestä teksti IKI Kiuas ja päätelty siitä sisältö. Laatikoihin on painettu Härmä Air, josta itse varmistin, että saimme tosiaan hormin emmekä kiuasta etuajassa.

Keittiön ja eteisen välinen seinä levytettynä ja tasoitettuna.

Yläkertaan kulkevat viemäriputket on koteloitu komeron ylälaitaan ja hieman kapeampaan koteloon oven yläpuolella. Suunnilleen yhden hyllyn verran tilaa menetettiin kaapissa, mutta parempi sekin kuin, että koko huoneen kattoa olisi laskettu.
Olohuoneen ja työhuoneen välinen seinä on viimein levytetty. Seinän sisällä on lautaa sen verran, että kaiuttimet saa helposti kiinnitettyä. Tästä kulmasta laajakulmalla kuvattuna olohuone vaikuttaa kapealta putkelta.

Tähän suuntaan olohuone ei vaikuta kapealta putkelta. Takan takana oleva seinä on tasoitettu. Prioriteettilistalla tämä on numero yksi, sitten tulee tekninen tila ja autotalli. Tällöin päästään asentamaan takka, maalämpöpumppu ja autotallin nosto-ovet.

Suihkujen putkien kolot on muurattu umpeen.

Iv-asentaja sai viimein putket vedettyä uudestaan. Suihkujen päälle tulevasta putkesta lähtee haara seinän läpi työhuoneen seinään.

Yläkerrassa alkaa olla jo melkoisen valkeaa. Ilmankuivain kylpyhuoneen ovensuussa.

Yläkerran lattialämmityksen jakotukki on saanut tasoitteesta jalustan, jolloin jakotukki ei jää parketin asennuksen jälkeen kuoppaan. Päälle tulee ilmeisesti vielä kotelo.

Yläkerran kylpyhuoneen lattiaan on valettu tasoite. Vasemmalle tulee suihku, oikealle wc-istuin. Radonputki ja viemärin tuuletusputki vielä koteloimattomina nurkassa.

Alakerrassa suhteellinen ilmankosteus oli lähes 60%, yläkerrassa valujen takia luultavasti vielä paljon suurempi. Lämpötila alakerrassa noin 25 astetta.