Tasoitetyöt aloitettu

Väliseinien levytys on jo hyvällä mallilla. Työhuoneen ja olohuoneen välinen suuri seinä puuttuu vielä kokonaan, mutta kaikki muurattavat seinät on tehty. Yläkerrassa on jo aloitettu tasoitustyöt.

Lasten makuuhuoneiden välissä, tai oikeastaan koteloituna toisen huoneen puolelle kulkee saunan hormi. Kotelo odottaa nyt hormin asentamista ennenkuin viimeinen levy voidaan laittaa paikoilleen. Hormi tuli perjantaina Transpointille, joten pitää maanantaina sopia toimitus työmaalle. Lisäksi pitää löytää vielä joku asentamaan se. Tilasin hormin IKI-Kiukaalta, mutta heillä ei ole omaa asennuspalvelua.

Portaiden paikka on nyt kokonaan levytetty ylös asti. Myös olohuoneen vastaisen kiviseinän päälle tuli kipsilevy, jotta pinta on yhtenäinen yläkertaan asti.

Porrasaukossa ovat talon suurimmat yhtenäiset seinäpinnat. Kaikissa muissa paikoissa ikkunat, ovet yms. jättävät melko vähän yhtenäistä seinäpintaa. Puinen kantava pilari jätetään koteloimatta ja maalataan valkoiseksi. Seinään lyöty lankku on toiminut tukena alustalle, jolla timpurit ovat seisseet asentaessaan levyjä viereiseen seinään.

Yläkerrassa vain osittain seinästä näkyviin jäänyt pilari koteloitiin.

Toisessa lasten makuuhuoneista on aloitettu tasoitustyöt. Kipsilevyjen saumoissa ja kulmissa on saumanauhaa. Yläkerran lattialämmityksen jakotukki jää komeron sisään. Komeron oviksi tulee kolme peililiukuovea.

Tästäkö tulee Unnan huone? Saunan hormi vain puuttuu, jotta kotelon saa umpeen. Mukavaa puuhaa asentaa hormi puhallusvillan läpi. Komeroiden yläosasta puuttuu vielä seinää, koska sinne rakennetaan valohyllyt valkoisesta kovalevystä.

Katoava näkymä. Piipun reikä alas saunaan kiukaan päälle.

Saunan kodinhoitohuonene puoleisista seinistä on muurattu se osa, jonka kohdalle kiuas tulee. Kiukaan syvennys tulee itseasiassa yhden tiilen verran ulospäin seinästä, jotta puukiuas saatiin suojaetäisyyksineen mahtumaan saunaan. Mustat putket ovat yläkerran lattialämmityksen vesiputket, jotka pitää vetää katossa tekniseen tilaan. Pesuhuoneessa vielä odotetaan iv-asentajaa laittamaan irrotetut putket uudestaan oikeaan paikkaan katossa.

Pesuhuoneeseen on muurattu pieni seinän pätkä ulko-oven viereen, ettei vesi roisku oveen. Ovivalmistaja ei anna ulkoovelle takuuta pesuhuoneessa. Alunperin mietimme lasitiiliä ja lasiseinä olisi myös ollut yksi vaihtoehto, mutta seinä on niin lyhyt, että näin se on kaikkein siistein. Kodinhoitohuoneen puolella näkyy seinässä valokatkaisijat, ilmastoinnin säätimen paikka ja lisäksi varaus sähkökiukaan säätimelle.

Pesuhuoneen suihkun vesiputket ja hanan paikka.