Muuratut seinät, lukot ja helat

Perjantaina saatiin oviin lukot ja helat. Samalla myös pääovi laitettiin paikoilleen. Valkoiset helat näyttävät oikein hyvältä. Lukkona on Abloyn Sento, joka on Execin seuraaja. Execin tuotesuoja on vanhentunut ja sen avaimista saa nyt tehdä laillisesti kopioita missä tahansa. Sento-avaimet pitää tilata tehtaalta.

Kosteiden tilojen seinät on lähes kokonaan muurattu. Ensimmäistä kertaa alakerrassa pystyy hahmottamaan kunnolla huoneiden paikat ja koot. Keskuspölynimurin putket on vedetty katossa tekniseen tilaan, ja pistorasioita yms. asennettu seinärunkoihin.

Valittelin aiemmin, että posti oli viivytellyt Matkahuoltoon tulleiden valaisimien saapumisilmoituksen kanssa aiheuttaen minulle varastointikuluja. Tein asiasta korvausvaatimuksen Itellalle ja perjantaina tuli päätös asiaan. Päätöksessä todetaan, ettei Itellalla ole lakien, Maailman postiliiton yleissopimuksen ja omien ehtojensa nojalla vastuuta yhtään mistään, mutta tässä yksittäisessä tapauksessa kuitenkin korvaavat minulle vaatimani 6,35e. Paljon on näköjään lakeja ja sopimuksia siitä, ettei monopoliasemassa olevan yrityksen tarvitse hoitaa velvollisuuksiaan, korvata aiheuttamiaan vahinkoja tai edes tehdä mitään vastineeksi perimälleen palvelumaksulle.

Pääovi paikallaan ja lukko ja kahva asennettu.

Keittiön ja eteisen väliin tulee ikkuna ja ikkunallinen ovi. Ikkunan oikealle puolelle tulevat jääkaappi, pakasti ja uunit. Vasemmalle kivitaso altaineen.

Valkoiset helat näyttävät hyvältä. Sopivat sisäpuolella myös paremmin yhteen messinkisten väliovien helojen kanssa kuin kromatut kahvat.

Pesuhuone ja sauna alkavat viimein hahmottua.

Työhuoneessa on jo muurattu seinä täydessä korkeudessa. Olohuoneen puolelle sähkörasiat laitettiin päällekkäin, koska muuten ne olisivat tulleet liian kauas toisistaan, kun koolausten väliin ei mahdu kahta neljän sarjaa. Rasiat jäävät joka tapauksessa tv-tason taakse piiloon. Työhuoneen puolella rasiat ovat pöytätason korkeudella.

Olohuoneessa etu- ja takakaiuttimien johdotukset, antennit, RJ45-nettipistokkeet ja sähköt.

Yläkerran kylpyhuoneen suihkunurkkaus.

Näkymä porrasaukosta ala-aulaan ja kodinhoitohuoneen ja vessan oville. Ala-aulan ja kodinhoitohuoneen välille tulee kapea ikkuna. Välioveen ei tule ikkunaa.

Näkymää makuuhuoneesta vaatehuoneeseen ja yläaulaan.