Väliseiniä

Kävin eilen työmaalla läpi avoimia asioita ja muutostöitä Hannun ja KO-TI:n vastaavan mestarimme kanssa. Väliseinät tehdään nyt nopeaa tahtia valmiiksi, jotta tasoitemies ja maalari pääsevät niihin käsiksi sillä aikaa, kun timpurit käyvät viimeistelemässä toisen kohteensa. Ulko-ovien lukot ja helat laitettiin samantien tilaukseen, ja menen perjantaina hakemaan yhden avaimista työmaalta. Helojen väriksi valitsimme valkoisen.

Yläkerrassa väliseinät on pääasiassa levytetty lukuunottamatta lasten makuuhuoneita, joiden väliin tulevien komeroiden päälle rakennettavien valohyllyjen toteutuksen yksityiskohtia kävimme vielä eilen läpi. Alakerrassa on aloitettu kosteiden tilojen seinien muuraaminen ja vessan seinät jo melkein levytetty.

Hannu oli huomannut, että pesuhuoneen matalalla kulkevat ilmanvaihtoputket ovat osittain kodinhoitohuoneen puolella, eli asentaja ei ole katsonut piirustuksia tai lattiaan piirrettyjä seinän paikkoja tarkasti. Asentaja tulee jossain vaiheessa korjaamaan jälkensä. Kodinhoitehuoneen väistäminen aiheuttaa putkiin pari mutka lisää, koska äänenvaimentimia ei mahdu siirtämään enempää tekniseen tilaan päin.

Maanantaina tuli M-Lightilta uudet Cindy-valaisimet autotallin nosto-ovien päälle. Edelliset olivat läpijohdotettuja ja siksi niissä oli päissä typerän näköiset kotelot. Nyt pitäisi vielä pakata edellinen toimitus ja raahata se Matkahuoltoon palautettavaksi.

Teknisen tilan, pesuhuoneen ja saunan seinien muuraamista.

Kannustalon ohjeiden mukaan muuratun seinän ja ulkoseinän väliin pitää jättää ilmarako. Rako täyty työhuoneen puolella peittää listalla. Pesuhuoneen puolella muurattu seinä jatkuu ulkoseinää vasten, joten nurkkaan ei jää rakoa.

Yläaula ja vierashuone. Vierashuoneen kokoa alkaa nyt paremmin hahmottaa, kun seinissä on levyt. Vaikka huone on hyvin pieni, niin ikkunaseinän ja leveän pariovien aukon ansiosta huone ei tunnu kopilta.

Makuuhuoneen ovi yläaulaan.

Vaatehuoneen oviaukkoon tulee makuuhuoneen puolelle peililiukuovet.

Reilun 12m2 vaatehuone. Oikeaan nurkkaan tulee vielä takan hormi.

Yläaulassa valokatkaisijan paikkaa on täytynyt hieman korjata. Tässä kohtaa tila on vielä reilusti, mutta muutamassa paikassa jää seinän ja leveiden ovilistojen väliin niin kapea rako, että valokatkaisijoiden sijoittamisessa saa olla todella tarkkana. Kodihoitohuoneen oven paikkaa joutuu siirtämään sen muutaman sentin minkä pystyy, kun toisessa laidassa tulee vastaan ala-aulan ja kodinhoitohuoneen välisen ikkunan reuna, ja työhuoneen pariovienkin pitää mahtua auki.

Kattopalkin oikealla puolella olevat kaksi putkea täytyy vielä muuttaa kiertämään kodinhoitohuone pesuhuoneen oven edustalla.