Lunta ullakolla

Kävin maanantaina katsomassa työmaalla. Piha oli täynnä lunta, ja lunta oli satanut myös autotallin ”ullakolle” puhallusvillan päälle, kun puuttuvan ulkoverhouksen paikalle väliaikaisesti laitettu muovi oli repeytynyt toisesta laidasta irti.

Timpurit ovat saaneet rakennusliikkeen rinnakkaiskohteen lähes valmiiksi, ja siirtyvät nyt meidän työmaallemme rakentamaan väliseiniä. Tiistai kuluikin heiltä mukavasti kolatessa lunta pihasta, ja tyhjentäessä lunta autotallin yläpohjasta.

Autotallin oviaukot on tukittu styroksilla, jotta talli saadaan lämpimäksi ja tasoitemies pääsee hommiin. Myös talossa ovat lämpöpuhaltimet päällä, ja viimeisiä ilmanvaihtoputkia asennetaan. Putkiin tulee jonkin verran mutkia, koska haluamme kodinhoitohuoneen huonekorkeudeksi 2600, ja putket täytyy siksi viedä pesuhuoneen puolelle kantavan palkin yli välipohjassa. Asentajien mukaan mutkat eivät vaikuta ilmastoinnin tehoon juurikaan, eikä myöskään putkien puhdistaminen vaikeudu.

Yläkerrassa timpurit ovat alkaneet laittaa seiniin ja viistokattoihin höyrynsulkumuovin ja kipsilevyn väliin tulevaa 50mm villakerrosta.

Revennen muovin kohdalta on puhallusvillojen päälle satanut lunta.
Piha oli aivan täynnä lunta ja ilman polun kaivamista ei olisi päässyt edes tieltä lumivallin yli pihaan.
Timpurit tekivät lumityöt ja autotallin oviaukot on peitetty styroksilla, jotta lämmöt saadaan pysymään sisällä. Tasoituksen ja maalaamisen jälkeen liukuovet voidaan asentaa paikoilleen.
IV-asentajat olivat hommissa vielä kuuden aikaan illalla. Talo oli hyvin valaistu.
50mm villa höyrynsulkumuovin päälle ennen levytystä.
Olohuone on nyt iv-asentajien työpaja.
Teknisestä tilasta lähtevissä putkissa ovat äänenvaimentimet paikoillaan. Mustassa sukassa oleva putki on katolle menevä ilmanvaihdon poistoputki.
Kodinhoithuoneen ilmanvaihtoputket. Punaisella teipillä on paikattu sähkömiehen repimiä höyrynsulkumuoveja ja tiivistetty muovin saumat ovenpielessä.
Kodinhoitohuoneesta tulevat putket joutuvat tekemään melkoisia mutkia, jotta huonekorkeus saadaan pidettyä 2600:ssa. Jos putket kulkisivat kattopalkin alta, huonekorkeus laskisi. Kuva on hieman huuruinen keskeltä, kun 22 asteen pakkasesta lämpimään sisätilaan tuodun kameran putki veti välittömästi huuruun, enkä saanut sitä lämpöpuhaltimellakaan riittävän lämpimäksi, jotta huuru olisi pysynyt poissa.